header banner
Default

Depresyon nedir? Depresyonun belirtileri nelerdir? Depresyon nasıl ortaya çıkar?


Table of Contents

Depresyon nasıl geçer?

VIDEO: Majör Depresyon Nedir ? Ağır Depresyon Belirtileri Nelerdir?
NPİSTANBUL Hastanesi

Depresyon ile yaşamak zordur, ancak tedavi başa çıkmanıza yardımcı olur. Olası seçenekler hakkında doktorunuzla konuşun. Semptomları, tedaviyle başarılı bir şekilde yönetebilirsiniz. 

İlaçlar: Doktorunuz antidepresanlar, antianksiyete veya antipsikotik ilaçlar reçete edebilir. 


Psikoterapi: Bir terapistle konuşmak, olumsuz duygularla başa çıkma becerilerini öğrenmenize yardımcı olabilir. Ayrıca aile veya grup terapi seanslarından da faydalanabilirsiniz. 


Parlak ışık tedavisi: Beyaz ışık, ruh halinizi düzenlemeye ve depresyon belirtilerini iyileştirmeye yardımcı olabilir. Bu tedavi genellikle mevsimsel duygudurum bozukluklarında kullanılır. 


Alternatif tedaviler: Doktorunuza akupunktur veya meditasyon hakkında danışın. Bazı bitkisel takviyeleri ve balık yağı gibi takviyeler, depresyonu tedavi etmek için de kullanılır. Ancak ilaç almadan veya var olan ilacınızla bir başka alternatif tedavi yöntemini birlikte kullanmadan önce mutlaka doktorunuzla konuşun. Bunu yapmak komplikasyonları ve yan etkileri önlemeye yardımcı olacaktır. Bazı takviyeler depresyonu kötüleştirebilir ya da ilacın etkinliğini azaltabilir.


Spor: Haftada üç ila beş gün 30 dakika fiziksel aktivite hedefleyin. Egzersiz vücudunuzun endorfin üretimini artırabilir, ki bu da ruh halinizi geliştiren hormonlar demek...


Alkol ve uyuşturucu kullanmayın: Uyuşturucu ve alkol, depresyon ve anksiyete semptomlarını kötüleştirebilir. 


Hayır demeyi öğrenin: Hayır diyememek, endişe ve depresyon belirtilerini kötüleştirebilir. İş ve özel hayatınıza sınırlar koymak kendinizi daha iyi hissetmenize yardımcı olabilir. 


Kendinize dikkat edin: Kendinize dikkat ederek depresyon belirtilerini de atabilirsiniz. Sağlıklı uyumak, sağlıklı beslenmek, negatif insanlardan kaçınmak ve keyifli aktivitelere katılmak gibi...

Bazen depresyon, ilaç tedavisine cevap vermez. Semptomlarınız düzelmiyorsa doktorunuz başka tedavi seçenekleri önerebilir. Bunlar, beyni uyarmak için elektrokonvülsif terapi veya sinir hücrelerini uyarmak ve ruh halinizi düzenlemek için transkraniyal manyetik stimülasyonu olabilir.

VIDEO: Depresyon Belirtileri Nelerdir?
NPİSTANBUL Hastanesi

Sources


Article information

Author: Peggy Foster

Last Updated: 1703990042

Views: 962

Rating: 4.1 / 5 (61 voted)

Reviews: 96% of readers found this page helpful

Author information

Name: Peggy Foster

Birthday: 1950-12-17

Address: Unit 1425 Box 6019, DPO AP 47987

Phone: +4125025449528863

Job: Software Developer

Hobby: Role-Playing Games, Aquarium Keeping, Chess, Gardening, Origami, Singing, Magic Tricks

Introduction: My name is Peggy Foster, I am a Precious, lively, multicolored, important, priceless, skilled, dedicated person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.