header banner
Default

Google Ads Reklam Ajansı Hizmetlerinin Sınıflandırılması


Google, bugün Dünya’nın en büyük internet arama motorlarının başında gelmektedir. İnternette yaptığımız aramalar sonucunda edindiğimiz alışkanlıklar, sahip olduğumuz ilgi alanları ve kültürel tercihlerimiz konusunda verilere sahip olan Google bu bilgileri kendi filtreleri eşliğinde derlemektedir.

VIDEO: Google Ads Nedir ? Yeni İşletmeler Neden Google Ads Reklam Ajansı ile İş Birliği Yapması Gerekiyor?
Creodive Web Tasarım & Reklam Ajansı

Google Ads Reklam Ajansı Hizmetleri Nelerdir?

Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Özetle bir konuda hakkında araştırma yapmak istediğimizde ilk aklımıza gelen yerin ismi Google’dır. İnterneti kullanma biçimlerimiz günden güne değişiklik gösterirken Google, bu alışkanlıkların değişmesinde önemli başrollerden birisidir. Teknolojinin getirdiği yenilikler, internet kullanıcılarının mobil cihazların gelişimi ile internete daha hızlı ve daha kolay ulaşabilir olmaları internet kullanma oranlarındaki artışa neden olmuştur. Bu artışın en çok ilgi gören alanlarından biri de reklamdır. Google bu alanda Google Ads hizmeti ile yer almaktadır. Google Ads, dilimize “Google Reklamları” olarak çevrilmektedir.

Google Ads, en temel tanımıyla; Google sayesinde erişilebilen, reklam yayınlamanızı sağlayan reklam alanında hizmet sunan bir Google ayrıcalığıdır. Google Ads, internette yeni müşteriler kazanmak isteyen, mevcut müşterilerinin kalıcılığını sağlamayı ve markasını daha üst sıralara taşımayı hedefleyen markalar arasında kullanılan en yaygın ve en etkili reklam stratejisidir.

Gün geçtikçe teknolojinin katkıları ile gelişen ve değişen tüketici anlayışları, tüketicilerin isteklerine göre güncellenen sistemler ve yaklaşımlar reklamcılık alanında hizmet veren her mecrayı ilgilendirmeye başlamıştır. Bu mecralar arasında dijital pazarın önemi büyüktür. Dijital pazarın temelinde ise internet yer almaktadır. Sosyal medya ağları ve uygulamaları, gibi platformlar geniş kitlelere ulaşabilme kabiliyetine sahip olma gücünü ellerinde bulundurmaktadırlar. Sürekli gelişen yapıları ile bu dijital platformlar sahip oldukları hedef kitlelere markaların ticari amaçları doğrultusunda erişebilmeleri için dijital pazarlama yöntemleri oluşturmaktadırlar. Dijital reklamın öncülerinden olan Google Ads’nin bu kadar popüler olmasının nedenlerinden biri de Google’ın dünya çapında bir arama motoru pazarının başında yer almasıdır. Google Ads temelinde anahtar kelime hedefleme stratejileri mantığı ile çalışmaktadır. İki ayrı model Google Ads’nin altyapısını oluşturmaktadır: Arama ağı ve görüntülü reklam ağı. Ayrıca Google, Google Ads ara yüzünde Gmail reklamlarını da kullanmaktır. Bunlar, Google Ads’nin, Gmail için özel hazırlanan reklamlarıdır. Bu reklamlar Gmail ana sayfasında en üstte yer alırlar ve açıldıklarında reklam içeriğini internet kullanıcılarına sunarlar. Google Ads birçok özelliği içinde barındırmaktadır. Bunlardan biri olan reklam engelleme özelliği, web sayfanızda çıkan reklam unsurunun engellenerek ortadan kaldırmasıdır. Google’ın bu reklam kapatma seçeneği sayesinde internet kullanıcıları rahatsız oldukları reklamları gizleyebilmekte veya kapatabilmektedirler.

Google Ads’in markanıza katkıları ve avantajları nelerdir?

Google, internet ara motorları arasında en güçlü yere sahip olduğu için elde ettiği veriler de markanız açısından en doğru reklam ile hedef kitlenizi buluşturmaya yarayacaktır. Google Ads ile doğrudan ve etkin bir biçimde hedef kitlenize ulaşabilir ve reklamını yapacağınız ürün ve hizmetlerinizi en doğru biçimde internet kullanıcılarına ulaştırmış olursunuz. Elbette bütün bunları profesyonel anlamda yapabilmek için doğru isimler ile çalışmanız gerekmektedir. Google Ads reklam ajansı ile çalışmak profesyonel sürecin başlama noktasıdır. Alanında etkin ve konulara hâkim bir ekip ile çalışmak markanıza katkı sağlayacaktır. Google reklamları ve teknolojileri alanında fazlaca çalışmalar yapmış, bu konuda kendisini geliştiren, araştırmalar yapan ve yaptığı araştırmalar sonucunda elindeki verileri güncelleyen, yenilikleri takip eden kişiler ile çalışmak yani bir Google Ads uzmanı ile çalışmak sürecin en önemli aşamalarından biridir. İyi bir Google Ads ajansı ile çalışırken; anahtar kelime temeline dayanan reklamlar, görüntülü reklamlar ve yeniden pazarlama alanlarında hizmet almış olursunuz. Google Ads reklam ajansı aşamalarını şu şekilde toparlayabiliriz:

  • Markanıza ait anahtar kelimelerin analizlerini yapmak
  • İçinde bulunduğunuz pazarda markanızın doğru müşteriler ile buluşmasını sağlamak
  • Markanızın sahip olduğu profile göre reklamlarınızın konumunu belirlemek
  • Reklamlarınızın takip edilme sürecini devamlı ve etkin bir hale getirmek
  • Markasını daha üst sıralara taşımak isteyen müşterilere re-marketing (yeniden pazarlama) hizmeti sunmak
  • Reklamlarınızın en verimli biçimde müşterilere ulaşmasını sağlamak için işletmenize en uygun bütçeyi sunmak
  • İnternet kullanıcılarının web sitenize yönlendirilmesini sağlayarak sitenizin daha fazla ziyaret edilmesini sağlamak
  • Mevcut müşterilerinizi korur iken yeni müşteriler ile çalışmanızı sağlamak
  • Google Ads ile ürün ve hizmetlerinizin daha çok insana ulaşmasını sağlamak
  • Markanızın görünürlüğünü artırma noktasında daha fazla bilgi edinmenizi sağlamak
  • Web sitenizi mobil uygulamalar için en elverişli hale getirmek ve güncellemek
  • Reklam sıralamalarında üst noktalara taşınmanızı sağlamak
  • Gerek görüntülü gerek arama reklam ağlarından yararlanmak
  • Google Analytics aracılığı ile sonuçları iyi analiz etmek
  • Arama raporlarından yararlanmak
  • Google Ads aracılığı ile markanızın sunduğu hizmet veya ürünleri kullanıcılara en uygun kanallardan sunmak ve böylelikle daha fazla müşteriye ulaşmanızı sağlamak
  • Müşteri kitlenizin demografik yapısını iyi çözümlemek
  • Mevcut ve potansiyel müşterilerinizden hızlı geri dönüşler almak
  • Markanız adına belirlenen hedeflere ulaşmak için doğru reklam çalışmalarını yürütmek
  • Web sitesi trafiğini etkin bir biçimde yönetmek
  • Markanızın bilinirliliğini artırırken cironuzun da artışını sağlamak
  • Dijital reklam maliyetlerinizin denetimlerini elinizde tutmanızı sağlamak

Artık günümüzde reklam dünyası dijital mecralara taşındı. Çağın bu getirdiği yeniliklerin dışında kalmak markanız açısından elverişli bir durum olmayacağı için bu yeniliklere uyum sağlamak en akıllıca yol olacaktır. Bu noktada Google Ads devreye girmektedir. Google Ads, markanızın çevrimiçi bir şekilde ürün ve hizmet aramak için Google'ı kullanan internet kullanıcılarına ulaşmasını sağlamaktadır. Bu veriler ışığında Google Ads bugün en çok kullanılan reklamcılık hizmeti ve markanızın reklam alanında çözümleme ortağıdır.

Sahip olduğunuz markanın, işletmenin veya bir web sitenizin internet kullanıcılarının yaptıkları aramalarda çıkması olasıdır. Ancak hangi sektörde hizmet verdiğiniz noktasında sizin hizmetlerinizin dışında rakiplerinizin de olduğunu unutmamak gerekmektedir. Bu noktada devreye giren Google Ads, size reklamcılık alanında etkin bir hizmet sunmaktadır.

Sources


Article information

Author: Lawrence Mcdonald Jr.

Last Updated: 1703800682

Views: 1122

Rating: 4.1 / 5 (95 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Lawrence Mcdonald Jr.

Birthday: 2005-05-25

Address: 577 Willis Ramp, Lake Deborah, NH 15832

Phone: +3553869796245674

Job: Investment Banker

Hobby: Horseback Riding, Fishing, Metalworking, Writing, Stargazing, Magic Tricks, Painting

Introduction: My name is Lawrence Mcdonald Jr., I am a variegated, treasured, sincere, venturesome, Precious, capable, welcoming person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.